Elke Dag Hardlopen

Leuk dat je interesse hebt in onze challenge: vanaf januari 2018 elke dag minimaal 1 mijl hardlopen. Wil je meedoen: kies dan voor inschrijven

Ten eerste: je moet niets! We proberen je alleen te stimuleren om met ons de challenge aan te gaan. Je hoeft niets vast te leggen of te bewijzen, gewoon meedoen! Maar stiekum hopen we wel dat we weer enkelen over de streep hebben getrokken die dan doorgaan voor 50 dagen, 100 dagen of all-time.

We nodigen je uit om op facebook de “Elke Dag Hardlopen” pagina te liken. Via deze pagina informeren we je over de voortgang van de challenge en melden we de prijswinnaars. Zie https://www.facebook.com/elkedaghardlopen/ . Ook als je geen facebook account hebt kun je hier wél de berichten lezen.

Er is ook een facebook-groep. Als je hier lid van wordt kun je berichten posten over je voortgang, vragen stellen of reageren op anderen. Samen zijn we sterk!

Op strava is er ook de mogelijkheid om je aan te melden bij de club “Elke dag Hardlopen”. Ook daar weer om te kijken en delen hoe de vorderingen zijn van elkaar zijn. Je hebt dan wel een strava account nodig (dat kan ook gratis). Zie https://www.strava.com/clubs/elkedaghardlopen

Maar niets hoeft, alles mag. We vinden het leuk dat je de uitdaging aan gaat!

De hardloop-challenge is een wereldwijd bekend fenomeen. Ook omdat het concreet te formuleren en te vergelijken is : elke dag een mijl. Als je niet gewend bent om elke dag te trainen adviseren we je om er rekening mee te houden dat het belastend is voor het lichaam. Ga dan niet méér kilometers per week trainen maar verdeel de kilometers die je gewend bent over de dagen van de week. Ook al lijkt 1609 meter weinig om je voor te moeten omkleden, toch raden we aan om je daartoe te beperken als dat nodig is. Vooral mensen die nog beginnend hardloper zijn moeten goed overwegen of ze niet beter voor de meer gevarieerde en minder belastende elke dag sporten challenge kunnen gaan.

Ga niet voorbij je grenzen! Luister goed naar lichaam en geest. Als het niet kan , dan kan het niet. Als je een blessure voelt opkomen stop dan gewoon. De challenge is leuk en vooral bedoeld als stimulans, maar het is geen blessure of onverantwoorde handelingen waard. Wees verstandig en vraag bij twijfel om advies. We dagen je uit om grenzen te verleggen, maar niet om ze te negeren.

Deze challenge wordt georganiseerd door Runnersworld Amersfoort.