ALL-TIME-STREAKS

Een reeks van meerdere dagen aaneengesloten hardlopen noemen we een runningstreak. De engelsman Ron Hill, voormalig toploper en oprichter van het gelijknamige kledingmerk, is recordhouder met streak van 52 jaar en 39 dagen! In januari 2017 moest hij helaas deze enorme reeks stoppen wegens gezondheidsklachten. In America is er zelfs een #runeveryday organisation waar lopers die elke dag lopen zich kunnen aansluiten. Er zijn al meer dan 100 lopers die langer dan 20 jaar hardlopen. Zover zijn wij nog niet …

Runnersworld Amersfoort neemt regelmatig het initiatief om een challenge te organiseren. December 2015 was de eerste keer en na die maand waren er gelijk al enkele lopers die doorgingen. Ook de december 2016 challenge en de #RUNEVERYDAY challenge van oktober leverde lopers op die het positieve effect ervoeren en probeerden het langer vol te houden. We hebben een lijst aangelegd waarin we (Nederlandse) streaks van 100 dagen of langer noteren. Gregor Stam heeft momenteel de langst lopende reeks : hij heeft onlangs de 3 jaar al bereikt en loopt gemiddeld ook nog eens meer dan 15km per dag!  JanWillem Nieboer, organisator van de challenge namens Runnersworld Amersfoort, is een maand later begonnen en zal hopelijk in januari zijn 3e  jaar volbrengen. Bekijk hier de lijst van nederlandse running-streaks. We horen het graag op info@elkedaghardlopen.nl als er lopers zijn die er ook op horen!

Om de hardlopers te prikkelen het niet bij de challenge te laten dagen we ze extra uit. Schrijf je nu in voor de challenge* en verleng hem tot 50 dagen. Dan doe je niet alleen mee in de verloting maar ontvang je sowieso een prijs. Degene die het zelfs tot 100 dagen redt krijgt een nog leukere prijs! We zijn benieuwd hoeveel lopers we in april kunnen huldigen. (* de verlengde challenge en all-time-lijst bestaat alleen voor hardlopers met als formele ondergrens de 1609 meter lange engelse mijl per dag).